Fråga mig om Marknads Information                                    English

Jag har stor erfarenhet av marknadsundersökningar och av att analysera marknadsinformation. Detta både som producent av rapporter och som köpare och användare av marknadsanalyser. Idag utför jag marknadsundersöknings projekt av flera slag. Gemensam nämnare är Beslutsstöd.

DeskResearch
Desk research 
Ibland visar det sig vara fullt tillräckligt att sammanställa befintlig information för att en bättre marknadsöversikt eller en mer detaljerad bild av en marknad, segment eller liknande. Med erfarenhet och ett kontaktnät från industrin så kommer jag ofta långt här.

Interview

Kvalitativa intervjuer Oftast behövs dock mer än vad som redan är tillgängligt. Man vill gärna ställa nyckelfrågor till kunniga personer inom branschen och andra intressenter. Det kan handla om en marknadsuppskattning, en kundundersökning eller något helt annat. Jag hittar och kontaktar dem som kan och kan svara inom industrin.

KvHemsidan cantitativa surveys När fler respondenter behövs än vad som är praktiskt att kontakta för personlig intervju finns lämpliga metoder för att nå ett större antal. Ett genomtänkt frågeformulär är ett effektivt sätt att få många svar. Man kan då arbeta med segment och korstabulera resultatet för att få ut mer information.

Om du vill diskutera ett marknadsundersökningsprojekt eller bara prata lite ”best practice” så kontakta mig på fh@indintel.com eller på 073 408 75 90.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s